Friday, February 13, 2015

Da li treba izbijeljivati zube?

 

Da li treba izbijeljivati  zube?


Trenutno je postao trend izbeljivanja zuba ali nije sve baš tako lepo.


Osmeh od milion dolara, san je svake žene. Često zbog lepote pređemo granicu i preteramo sa izbeljivanjem zuba. Rezultat nije očekivan a onda pomoć tražimo od stručnjaka.

Dala bih sve na svijetu kada bih mogla da razvučem osmeh od uva do uva, često ćete čuti ili ćemo pak mi izgovoriti u razgovoru s prijateljicom.

Beli zubi nisu samo estetska kategorija nego govore o tome kako mi vodimo računa o svojim zubima, kakva je higijena zuba i na kraju krajeva, kakav nam je dah.

Izbeljivanje zuba nije nikakva novina i nema žene koja to nije pokušavala da uradi u kućnim uslovima. Recepti za izbeljivanje zuba mogu se pronaći na sve strane, ali treba znati i to da možemo postići suprotan efekat.

Stomatolozi savetuju da trake za izbeljivanje zuba treba koristiti najviše jednom mjesečno kako ne bismo uticali na kvalitet zuba. Soda bikarbona rastvorena u vodi daje efekta ako se koristi maksimalno jednom sedmično. 

Ako to radimo češće, rizikujemo da se ošteti zubna gleđ, što nikako ne želimo.

Takođe, savetuju stručnjaci da je najbolji recept hrana za izbijeljivanje zuba, odnosno, treba konzumirati hranu koja utiče na izbijeljivanje zuba a izbegavati onu koja utiče da naši zubi potamne.

Tako je hrana koja pozitivnu utiče na izbijeljivanje zuba celerjabukakruškaananas ijagode, a napici koji definitivno utiče da zubi potamne su kafačaj i crno vino.


1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.