Wednesday, August 3, 2016

Sta je lingvalna ortodoncija?

Lingvalna ortodoncija se odnosi na ispravljanje nepravilno poređanih zuba uz pomoć fiksnog aparata (tzv. proteze) koji se lepi sa unutrašnje strane zuba.

 To je zaista jedini potpuno nevidljiv fiksni način ortodontskog lečenja, zbog čega se često naziva lingvalna ili “nevidljiva proteza”. Svi delovi se nalaze iza zuba i ovo je odlučujući faktor zbog čega se ova tehnologija primenjuje u lečenju odraslih pacijenata.

Lingvalni fiksni aparat
 
Lingvalni fiksni aparat je jednako efikasan kao i tradicionalni, vestibularni a dodatna prednost je to što Vam omogućava da svaki dan u ogledalu pratite prolepšavanje Vašeg osmeha.

Nošenje lingvalnog fiksnog aparata ne traje duže u odnosu na tradicionalno, a čak kod nekih tipova deformiteta delovanje na unutrašnju stranu zuba dovodi do bržeg postizanja cilja lečenja. 

Lingvalni fiksni aparat dovodi do blagih smetnji u govoru i blagih neprijatnosti za jezik koje se kod većine pacijenata izgube nakon prve nedelje lečenja.

Starosna granica

Starosna granica za nošenje lingvalnog fiksnog aparata takođe ne postoji. „Nevidljivu protezu“mogu da nose i tinejdžeri i odrasle osobe. Održavanje oralne higijene u toku nošenja lingvalnog fiksnog aparata se ne razlikuje mnogo u odnosu na pranje zuba kod standardnih aparata. 

Naravno, redovni kontrolni pregledi u toku ortodontskog zbrinjavanja su neophodni kako bi Vaša terapija donela maksimalne rezultate.

U našoj ordinaciji lingvalnu ortodontsku terapiju vodi vrhunski stručnjak koji je svoja znanja i praksu usavršavao u inostranstvu.
 
Kod nas možete biti sigurni da će terapija biti izvedena na najbolji mogući način i da ćemo se potruditi da nađemo rešenje i za najkomplikovanije zagrize.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.