Sunday, September 7, 2014

Koje voce valja za zube?

Blistavo beli zubi su san velikog broj ljudi. Neki se odlučuju za raznorazne tretmane izbeljivanja zuba, dok neki pokušavaju da to postignu prirodnim metodama.

Ukoliko ste se odlučili da prvo idete i pokušate na prirodan način, to možete postići pomoću voća. Da, dobro ste pročitali – odredjeno voće vam može pomoći u procesu izbeljivanja zuba.




Kako voće može uticati na izbeljivanje zuba?

Utrljavanjem odredjenog voća na zube ili konzumiranjem voćki možete znatno uticati na izbeljivanje svojih zuba.
Koje voće je najbolje za izbeljivanje zuba?

Jabuka. Nju nije potrebno da utrljavate na svoje zube kao voćke koje ćete pročitati u nastavku već zahvaljujući jabučnoj kiselini možete da je normalno konzumirate a ona će uticati na izbeljivanje vaših zuba.

Jagoda. Kod jagoda je potrebno ipak da jagode izgnječite i da ih nanesete na zube da odstoji tako nekoliko minuta. Dovoljno je da izgnječite 3 jagode i da držite na zubima samo 3 minuta. Ovaj tretman možete ponavljati nekoliko puta nedeljno dok ne budete zadovoljni sa rezultatima. Jagoda u sebi ima tzv enzimsku kiselinu koja se vrlo često koristi u pastama za zube pa je zato jagoda u ovom smislu vrlo efikasna za beljenje zuba.

Banana. Bananina kora je takodje jako dobro za izbeljivanje zuba. Njen unutrašnji deo kore utraljajte na svoje zube i ostavite da tako odstoji do 15 minuta. Nakon toga isperite svoje zube mlakom vodom.
Slične tretmane možete obavljati i pomoću limuna ili pomorandže, generalno sa većinom citrusnog voća. Prvo možete isprobati ovako neke prirodne varijante izbeljivanja zuba pa tek onda ako to ne da rezultata razmislite o nekim tretmanima.



Vas stomatolog dr Marijana Herceg

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.